اتحادیه سراسری زنان کارگر خواستار احقاق حقوق زنان‌کارگر شد


خبرگزاری حکومتی ایلنا: در پایان مراسم تجلیل از زنان کارگر نمونه که عصر امروز از سوی اتحادیه سراسری زنان کارگر برگزار شد؛ بیانیه‌ای در حمایت از خواسته‌های صنفی زنان قرائت شد.


متن کامل این پیام به شرح ذیل است:


روز 11 ارديبهشت مطابق با اول ماه مه كه روز جهاني كارگر ناميده مي شود يادآور مبارزات قهرمانانه كارگران در طول تاريخ بشري است كه از بدو پيدايش آن با اعمال خشونت، سركوب از سوي قدرتمندان جهان همراه بوده است.


رژيم هاي مرتجع با استفاده از زور و با حمايت از كشورهاي غربي همواره با قوانين تبعيض آميز، ‌زنان را به شكل مضاعفي مورد ستم قرار مي دهند.


از آنجايي كه جوانان و زنان جوان به ويژه،‌ فعال ترين و پركارترين بخش جامعه جهاني را تشكيل مي دهند؛ باعث تاسف است كه در نحستین دهه از سده بيست و يكم،‌ حقوق جوانان و به ويژه زنان جوان در بهره گيري از توانايي و امكانات وسيع شان جهت پيشبرد جامعه جهاني، با كنار گذاشتن شان پيوسته نقض مي‌گردد؛ حتي زماني كه به آنها امكان مشاركت داده مي شود در بيشتر موارد به گونه اي مورد تبعيض قرار مي گيرند.


كارگران به صورت موقت و قراردادي و بدون حقوق كامل و مزاياي شغلي و حتي سفيد امضا به خدمت گرفته مي شوند كه موجب سوء استفاده كارفرمايان را فراهم مي آورد و سياست استخدام و اخراج و نابرابري جنسيتي براي اشتغال از معضلاتي به شمار مي روند كه به شدت نگران كننده هستند.
مساله اشتغال زنان به طور مستقيم به امر ماندگاري آنان پيوند دارد به همين دليل برخورداري از حق كار يكي از عمده ترين درخواست هاي زنان و جوانان به شمار مي رود.


بازداري زنان از داشتن شغلي آبرومندانه با اعمال تبعيض جنسي ،‌ " طرد" آنان از جامعه تلقي مي گردد چرا كه حق خود را در مشاركت و كمك به ساختمان جامعه از دست مي دهند.
زنان ايراني در تشكلات مختلف عقيدتي و صنفي زمينه ساز انقلاب و ياري دهنده نظام جمهوري اسلامي ايران در سراسر سالهاي جنگ در جبهه حق عليه باطل بوده اند و در طول تاريخ علاوه بر همسر و مادر بودن،‌در صحنه هاي اجتماعي و سياسي و اقتصادي كشور مشاركت گسترده داشته اند.
هفته بزرگداشت مقام كارگر را گرامي داشته و در روزي كه به عنوان زنان كارگر ناميده شده است موارد چند را جهت تجديد ميثاق و اصلاح امور جامعه كارگري در خصوص بهبود وضعيت كارگران زن،‌اعلام مي داريم:


١-احقاق حقوق زنان در بعد اجتماعي شامل آزادي تشكل ها، آزادي بيان، امنيت خانوادگي واجتماعي ، مبارزه با فقر ، داشتن پايگاه اجتماعي، عدم بيكاري و داشتن مشاركت واقعي اجتماعي
٢- احقاق حقوق زنان در بعد صنفي شامل اخراج بي رويه زنان كارگر ، عدم عقد قراردادها پيماني و موقت و سفيد امضا، عدم تبعيض دستمزد بين كارگران زن و مرد، امنيت شغلي، استخدام مقطعي زنان سرپرست خانوار، عدم استثمار كارگران زن مجرد


٣-اجرا دقيق و كامل قانون كار در خصوص زنان به ويژه در مورد حقوق زنان باردار و مادران شيرده
٤-حمايت از زنان در تشكل هاي كارگري براي دريافت امتيازات بيشتر و مناسب براي زنان وارتقاء جايگاه آنان در تمام سطوح تشكل‌ها


٥-اجرا مجدد قانون بازنشستگي با 10 سال سابقه و 55 سال سن براي زنان


٦- رفع تبعيض از زنان بازنشسته در خصوص دريافت حق اولاد و حق معيشت


٧- پرداخت مجدد حق زن به كارگران مرد متاهل